Schroefpalen fundering

Waarom kiezen voor een schroefpalen fundering?

Jetmix fundeert middels grondverdringende schroefpalen. Een fundering met schroefpalen is een populaire manier van funderen, en dat is niet voor niets. Schroefpalen zijn bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van funderingen in woonkernen omdat er geen hinder en geluidsoverlast door trillen of heien ontstaat.

Meer draagkracht

Funderen met schroefpalen is een grondverdringende manier van funderen: de grond wordt opgespannen, wat tot meer compressie leidt. Dit vergroot de draagkracht van het fundament. Daarnaast is er geen grondafvoer nodig. De grondverdringende kegel zorgt ervoor dat de grond opzij gedrukt wordt. Een bijkomend voordeel van schroefpalen fundering is dat er geen eventueel verontreinigde grond naar boven komt.

Verkorte bouwtijd

Een schroefpalen fundering is een efficiënte manier van funderen, omdat de paallengte eenvoudig is aan te passen aan de ondergrond.

Geluids- en trillingsarm

Schroefpalen fundering is geluids- en trillingsarm. Het gaat om een in de grond gevormd fundament: er wordt gewerkt met een stalen buis en een losse boorkop. Het schroefdraad aan de punt van de schroefpaal boort een gat en de  grondverdringende kegel zorgt ervoor dat er geen aarde in het boorgat terecht komt. Wanneer de juiste diepte bereikt is, wordt de wapening afgehangen en wordt de buis helemaal gevuld met beton. Als laatste wordt buis oscillerend omhoog getrokken.

Het enige geluid tijdens het aanbrengen van de schroefpalen wordt dus veroorzaakt door de motor van de boormachine. Door het gebruik van schroefpalen is de kans op schade aan belendende gebouwen aanzienlijk kleiner!

Direct een vraag?

Stuur een bericht
info@jetmix.nl

Wij zijn bereikbaar op
0183 505666

boorpunt schroefpaal
Schroefpalen fundering is geluidsarm en trillingsvrij

Prijsindicatie op maat

Bent u geïnteresseerd in het kostenplaatje van schroefpalen fundering voor uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. We sturen u binnen enkele dagen een offerte op maat.

Offerte aanvragen