Heropenen Roode Vaart – Zevenbergen

Opdrachtgever:
Combinatie Strukton Civiel/Van den Herik Sliedrecht

Omschrijving

Algemene informatie

Het werk omvat het heropenen van de, in de jaren ’70 gedempte, haven de Roode Vaart welke dwars door het centrum van Zevenbergen loopt. Er is momenteel geen watergang te zien in het centrum. Het centrum krijgt een andere uitstraling, nadat de gracht met nieuwe kademuren en nieuwe inrichting is aangelegd.

Ondergrondse buizen (duikers) verbinden de nieuwe watergang met de huidige Roode Vaart. De Roode Vaart ligt aan de Noord- en Zuidkant van Zevenbergen. Ook worden er enkele fiets-/voetgangersbruggen, een verkeersbrug en drijvende steigers gerealiseerd. Daarnaast wordt De Markt, een centraal plein in het centrum van Zevenbergen, volledig heringericht.

De Roode Vaart is straks van cruciaal belang in de zoetwatervoorziening voor de regio West-Brabant. De haven krijgt hiermee toevoer van fris water, een goede doorstroming en er is de mogelijkheid om te recreëren.

Bron: Van den Herik Sliedrecht

Uitvoering

Uitdagingen voor verankering

Het project kent een aantal uitdagingen. Uit het verleden zijn nog oude kademuren aanwezig. Deze oude kademuren zijn door onze opdrachtgever waar nodig verwijderd. Als dit niet mogelijk is blijven deze achter in de bodem. Voor ons betekent dit dat wij mogelijk de ankers door de oude kademuur boren.

De werkzaamheden vinden plaats middenin het centrum van Zevenbergen. Hierdoor hebben wij te maken met een druk bebouwde omgeving, een winkelhart en diverse infrastructuur.

De gebouwen liggen kort op de nieuwe damwandconstructie. Daardoor brengen wij de verankering aan onder steile hoeken van minimaal 59 graden tot maximaal 67 graden.

Periode

augustus 2019 - oktober2019

Hoeveelheden

  • ca. 600 ankers
  • Ankerhoek van 59 graden tot 67 graden

Direct een vraag?

Stuur een bericht
info@jetmix.nl

Wij zijn bereikbaar op
0183 505666

Meer projecten zien?

Innamepompstation Bergsche Maas – Fortuna Polder

Kade Hoogtij – Amsterdam

Galaxy Tower – Utrecht

Terug naar het projecten overzicht