Innamepompstation Bergsche Maas – Fortuna Polder

Opdrachtgever:
G. van der Ven B.V.

Omschrijving

“Het huidige innamepunt, dat Maaswater inneemt voor zoetwateropslag in spaarbekken De Gijster, dateert uit 1973 en is toe aan vervanging. Het nieuwe station is voorbereid op de toekomst en garandeert daarmee de zoetwatervoorraden als bron voor de drinkwatervoorziening van het overgrote deel van Zuidwest Nederland.”

Bron: G. Van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf

Voor meer informatie kunt u terecht op de website Spaarbekkens Brabantse Biesbosch: www.spaarbekkens.nl/innamepompstation.

Uitvoering

In opdracht van G. Van der Ven Aannemingsbedrijf is Jetmix B.V. als gespecialiseerd onderaannemer bij dit project betrokken voor het leveren en aanbrengen van Jetmix schroefbuispalen. De definitieve palen hebben een lengte van 15 à 16 meter. Deze funderingspalen zijn verdiept weggeboord (tot ca. 9 meter onder maaiveld).

Doordat de funderingspalen verdiept weg zijn geboord, hebben wij een zogenoemde “doorn” toegepast. Een “doorn” is een stalen buispaal inclusief koppeling, zodat de definitieve paal verdiept weggeboord kan worden. Deze koppeling bestaat uit een “zeskant”, welke past in de kop van de definitieve schroefbuispaal.

De palen hebben een buitendiameter van Ø 406 mm en een boorkroon van Ø 560 mm. De palen zijn met groutinjectie op diepte geboord.

Fotografie: Mediataal.com

Periode

februari 2019 - april 2019

Hoeveelheden

  • Aantal: 97 funderingspalen van het type Jetmix SBP (schroefbuispaal)
  • Lengte: 16 meter
  • Boorbuis diameter: Ø 406 mm
  • Boorpunt diameter: Ø 560 mm

Direct een vraag?

Stuur een bericht
info@jetmix.nl

Wij zijn bereikbaar op
0183 505666

Meer projecten zien?

Kade Hoogtij – Amsterdam

Heropenen Roode Vaart – Zevenbergen

Galaxy Tower – Utrecht

Terug naar het projecten overzicht