2703
Schroefbuispalen Waterinnamepompstation Bergsche Maas27 maart 2019

Jetmix Schroefbuispalen

In opdracht van G. Van der Ven Aannemingsbedrijf is Jetmix B.V. als gespecialiseerd onderaannemer bij dit project betrokken voor het leveren en aanbrengen van Jetmix schroefbuispalen. De definitieve palen hebben een lengte van 15 à 16 meter. Deze funderingspalen zijn verdiept weggeboord (tot ca. 9 meter onder maaiveld).

Doordat de funderingspalen verdiept weg zijn geboord, hebben wij een zogenoemde “doorn” toegepast. Een “doorn” is een stalen buispaal inclusief koppeling, zodat de definitieve paal verdiept weggeboord kan worden. Deze koppeling bestaat uit een “zeskant”, welke past in de kop van de definitieve schroefbuispaal.

De palen hebben een buitendiameter van Ø 406 mm en een boorkroon van Ø 560 mm. De palen zijn met groutinjectie op diepte geboord.

Waarom een nieuwe waterinnamepompstation?

“Het huidige innamepunt, dat Maaswater inneemt voor zoetwateropslag in spaarbekken De Gijster, dateert uit 1973 en is toe aan vervanging. Het nieuwe station is voorbereid op de toekomst en garandeert daarmee de zoetwatervoorraden als bron voor de drinkwatervoorziening van het overgrote deel van Zuidwest Nederland.”

Bron: G. Van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf

Voor meer informatie kunt u terecht op de website Spaarbekkens Brabantse Biesbosch: www.spaarbekkens.nl/innamepompstation.

Fotografie: Mediataal.com

Terug naar nieuwsoverzicht