0707
Ankerpalen voor De Entree in Amsterdam7 juli 2020

De Entree: Vernieuwing centrumzijde Amsterdam Centraal

Voor het centraal station in Amsterdam komt een ondergrondse fietsenstalling voor 7000 fietsen. Deze fietsenstalling wordt gebouwd door Max Bögl Nederland. Om te voorkomen dat de fietsenstalling opdrijft, worden er ankerpalen onder de bouwkuip / fietsenstalling geplaatst.

Wij brengen, samen met High 5 Solutions, de ankerpalen aan voor de bouwkuip. De ruim 1000 ankerpalen van circa 20 m worden aangebracht vanaf pontons. Al het ankermateriaal wordt met pontons aangevoerd naar het werk en tijdelijk opgeslagen op de kistdam.

Dit werk voeren wij uit in opdracht van Max Bögl Nederland B.V..

 

Wat

We vernieuwen het stationsgebied aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal. Het hele gebied tussen de Schreierstoren en de Droogbak is over zo’n 5 jaar overzichtelijker en aantrekkelijker. Het water wordt groter en onder dat water komt een fietsenstalling voor 7000 fietsen.

Sinds 2018 rijden er al geen auto’s meer voor het station. De tramsporen en haltes vernieuwen we en de haltes worden geschikt voor gehandicapten. De vernieuwing is een verbetering voor alle Amsterdammers en bezoekers die hier lopen, fietsen en het openbaar vervoer nemen.

Bron: https://www.amsterdam.nl/projecten/entree-vernieuwing/

Terug naar nieuwsoverzicht