Damwand drukken

Een damwand wordt veelal aangebracht bij kades, parkeergarages, tunnels en geluidsschermen. Een stalen damwand heeft een grondkerende of waterkerende functie. Het gaat om een stalen wand die verticaal in de grond wordt aangebracht. Een damwand aanbrengen kan op diverse manieren. Wij brengen de damwand drukkend aan. Trillingsvrij, en dus ideaal voor projecten in binnenstedelijke gebieden!

Damwanden drukken

Een damwandconstructie kan op verschillende manieren worden aangelegd: heiend, trillend of drukkend. Het drukken van damwanden is een trillingsvrije manier om damwanden aan te brengen. Doordat trillingen tot een minimum worden beperkt, is de kans op schade aan andere gebouwen kleiner. Wanneer er monumentale panden in de omgeving staan heeft het drukken dus de voorkeur. Door een damwand te drukken in plaats van heien of trillen, is de geluidshinder ook geringer. Als laatste beperkt het drukken van damwanden de verdichting van de ondergrond. Ondergrondverdichting is slecht is voor de ondergrondse lucht- en watercirculatie, waardoor wortels minder goed de grond in kunnen dringen en overstromingen sneller plaatsvinden.

Damwandconstructie trillingsvrij aanbrengen

Jetmix gebruikt de 90-tons Woltman funderingsmachine om damwanden trillingsvrij aan te brengen. Met deze machine kunnen we damwanden tot 30,0m diep boren en hierbij de geroerde grond te injecteren met een bentoniet mengsel. Door de hydraulische rotatieslede kunnen er inwendige hoeken tot 90┬░ kunnen worden gerealiseerd. Jetmix heeft al vele damwandconstructies aangebracht door middel van bovenstaande funderingstechnieken. Heeft u vragen over de mogelijke toepassingen? Neem dan contact met ons op. We voorzien u van advies op maat.

Direct een vraag?

Stuur een bericht
info@jetmix.nl

Wij zijn bereikbaar op
0183 505666

Jetmix funderingsmachine woltman 90 dr met drukmachine

Damwanden aanbrengen?

Wanneer u damwanden trillingsvrij wilt laten aanbrengen, bent u bij Jetmix aan het juiste adres. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en we zullen u voorzien van een voorstel op maat.

Offerte aanvragen