Beproeven ankers en ankerpalen

Tegenwoordig is het bij funderingsprojecten standaard dat er proeven worden uitgevoerd, met name om de kwaliteit van grout(injectie)ankers te kunnen garanderen. Alle grout(injectie)ankers worden dan ook beproefd middels 95% controle proeven en 5% geschiktheidsproeven, conform CUR166.

Diverse proeven

Daarnaast worden er ook controle-, geschiktheids- en bezwijkproeven uitgevoerd op grout(injectie) ankerpalen. De meeste tijdelijke fundamenten worden eens getest middels een controleproef. Wordt de constructie permanent, dan wordt het fundament getest middels geschiktheidsproeven. In bezwijkproeven wordt onder andere de houdkracht gemeten.

Meetapparatuur

Wij hebben hierbij de beschikking over hydraulische vijzels tot 4.000 kN en gekalibreerde meetapparatuur met een nauwkeurigheid tot 0,01 mm. Reactieframes in de vorm van stalen overbruggingsconstructies of pontons worden door ons verzorgd, wanneer er getest moet worden in natte bouwkuipen.

Heeft u vragen over het beproeven van grout(injectie) ankers of ankerpalen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies!

Ankers en ankerpalen beproeven?

Jetmix heeft de expertise en het materieel om ankers en ankerpalen nauwkeurig te beproeven. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij voorzien u graag van een persoonlijk en passend advies!

Offerte aanvragen